Salon starodobnikov

IMG_20180309_135718

 

V Mariboru odprli salon Goodtimers z ambicijo, da postane najboljši specializirani center za klasične avtomobile v širši regiji

 

(Maribor, 6. november 2017) – Danes je svoja vrata odprl salon Goodtimers, prvi specializirani center za klasične avtomobile v Mariboru in regiji, ki ga odlikuje izjemna zbirka in ekipa za restavriranje, obnovo in servisiranje klasičnih avtomobilov. V salonu bo razstavljenih 26 klasičnih vozil, salon z garažo pa se razprostira na skoraj 500 kvadratnih metrih obnovljene industrijske dediščine v Poslovnem centru Meltal v Mariboru.

 

Pod znamko Goodtimers se združujejo prodaja avtomobilov, njihov najem za posebne dogodke, obnova in restavratorstvo ter specializirano vzdrževanje in servisiranje klasičnih avtomobilov. Del svojega namena pa je salon sam po sebi, da mimoidočim in obiskovalcem odpira pogled na to, čemur v ekipi pravijo del svetovne avtomobilske dediščine. Andrej Zupan, direktor Poslovnega centra Meltal in vodja ekipe Goodtimers, je na otvoritvi povedal: »Salon Goodtimers smo ustvarili zato, da sčasoma ustvarimo prepoznavno in dobro ime, ki bo v evropskem prostoru sinonim odlične ponudbe klasičnih vozil, znano po vrhunski ekipi za restavriranje in mehaniko ter po prvovrstni izkušnji, ki jo tukaj ustvarjamo za kupce in obiskovalce.«

 

Salon je namenjen promociji in prodaji klasičnih vozil, saj ta predstavljajo tudi dobro in varno naložbo. V ekipi Goodtimers verjamejo, da so njihovi avtomobili svojstven spomeniki svoje dobe, ki se uspešno upirajo zobu časa. Zato verjamejo, da »nismo stari, da naš najboljši čas šele prihaja.« Za vsakega izmed teh avtomobilov točno takrat, ko bo za njihov volan sedel človek, ki je v ta trenutek investiral sanje svojega življenja, hkrati pa pridobil dobro naložbo, ki povečuje svojo vrednost skozi čas.

Zbirka vozil, ki je začela nastajati ljubiteljsko, danes obsega 26 klasičnih vozil, med njimi tri generacije ameriške Corvette, dve generaciji Forda Thunderbirda, Rolls-Royce Silver Shadow in njegova kabrioletska različica Corniche, Chevrolet Bel Air, Cadillac Eldorado, Clenet Phaeton II, Impala, MG – jev Midget, Ferrari Mondial, Triumph TR6 in Mercedesov kabriolet 450 SL ter certificirane replike, kot sta Ford Shelby Cobra in Mercedes Benz 500k Marlene. Salon Goodtimers je umeščen v prenovljeno industrijsko halo v Poslovnem centru Meltal, kjer so danes hkrati z otvoritvijo predali namenu dva obnovljena objekta industrijske dediščine, ki bosta z novimi vsebinami, kot je salon z mehanično in restavratorsko delavnico za klasične avtomobile, obogatil pestro ponudbo poslovnega centra, kjer danes že delujejo visokotehnološka in kreativna podjetja, univerzitetne vsebine, nevladne organizacije in pestra ponudba gostinstva in zabave.

 

Najava obiska